laupäev, 10. detsember 2016

Meie selle nädala tegemised

Jõuluaeg on juba saabumas ning selleks valmistutakse ka meie rühmas - mängime päkapiku-mänge ja meisterdame neid. Kuna detsembris on kombeks tavapärasest enam mõelda ka teistele inimestele ja heategudele, siis proovisime meiegi heategusid teha ning rääkida tunnetest ja nendega toimetulekust, Kuid selle kõige kõrval jõudsime veel ka keele- ja kõnemänge mängida ja muudki teha.

Nädala alguses mängisime "Headuse koti" mängu, kus tuli häälida ja ära arvata sõnu ning grupiga arutledes otsustada, kas sõna sobib Headuse Kotti. Mitmel korral tekkis olukord, kus lapsed said aru, et sõna võib kotti sobida ja samas ka mitte, näiteks KOMM - seda on hea süüa ja sõbrale anda, kuid hammastele võib see olla kahjulik.


























Kuna päkapikud jälgivad meid ja panevad tähele igat tehtud heategu, siis otsustasime ka endale "väikesed valvurid" meisterdada. Seekord kasutasime kipsisidet, et teha endale päkapikkudest näpunukud.

























Ja lõpptulemus jäi meie arvates ikka väga vahva!

Kui jutt juba päkapikkudele läks, siis mängisime ka täringumängu "Võta ennast kokku, päkapikk!", kus tuli täringut veeretades saada igal korral õige silmade arv. See, kes esimesena oma päkapiku kokku sai, oli võitja. 



Aga ega sellega asi piirdunud - käisime päkapikke ka õues otsimas!


Nõiakivi juures sosistasime päkapikkude ka oma salasoovid :)


Mesimummid teavad, et kõigil on vahepeal paha tuju aga see ei tee ju sinust veel paha last. Seetõttu mängisimegi paaristööna Tunnete Kaartidega, kus iga paar sai rääkida teistele enda kaardil olevast tundest, harjutasime erinevatele tujudele omaseid näoilmeid ja lõpuks mängisime ka mängu, kus tuli teha vaheldumisi kolme erinevat nägu - rõõmsat, kurba ja kadedat.

Saime lähemalt tuttavaks ka oma kirjanurgaga ja vabamängus otsustasid mitmed lapsed harjutada sõnade ladumise mängu ja sõna ja pildi ühendamist. Just läbi mängu õpimegi meie tähti, numbreid, häälikuid ja lugemist. :)




Nagu võite näha, pöörame palju tähelepanu sotsiaalsete oskuste arendamisele ning sellele saate kaasa aidata ka teie - rääkige kodus lastega erinevatest tunnetest, nende tekkimisest ja oma tunnetega toimetulekust! Just nii saame õppida olema arvestavad ja hoolivamad oma kaaslaste suhtes. :) 

reede, 9. detsember 2016

Mesimummid Jõulumaal

Tervisenõukogu koos abilistega korraldasid Konguta Kooli esimese Jõulumaa ja see oli väga põnev. Saime männikus seigeldes kuulda vahvat juttu ja mängida igasugu sportlikke mänge. "Päkapikumajas" aga meisterdasime ja kaunistasime piparkooke. Lastele meeldis tänane päev väga ja kindlasti räägivad nad sellest ka kodus. Kuid siia juurde ka natuke pildimaterjali!

Lasteaia juurde tulid meile vastu neli toredat päkapikku, kellega  koos läksime männikusse  seiklema. Nad rääkisid meile põneva jutu jõuluajast ja saime ka ise end proovile panna erinevates tegevustes.

Käbivise

Jutt päkapikkudest


 Põhjapõdrad teele asumas!




Katsetasime, kas meil ikka jõudu on - tõstsime kangi!


Kui olime päkapikumajja jõudnud, asusime endale päkapikke meisterdama. Kõik lapsed olid väga osavad ja iga päkapikk tuli isemoodi!








Iga laps sai endale ka teokujulise piparkoogi, mida ise kaunistada. Oli vahva vaadata, et lapsed kaunistasid oma piparkooke väga loovalt ja lõpptulemused jäid väga vahvad.


Et teokestel oma karbi sees ikka lõbusam oleks, kaunistas iga laps ka oma piparkoogi karbi vahvate kujunditega ära.




Täna õppisime nii mõndagi jõulude kohta ja saime veeta ühe väga mõnusa päeva. Mesimummid tänavad kõiki päkapikke, kes meid tänasel päeval õpetasid ja abistasid - õpetaja Kaie, tädi Inga, õpetaja Eva, õpetaja Egle ja loomulikult ka kuuenda klassi tüdrukuid, kes olid väga sõbralikud ja abivalmid!

teisipäev, 6. detsember 2016

Ükski heategu ei lähe vanaks!

Sellel nädalal räägime päkapikkudest, jõuluootusest ja heategudest. Seda õpivad Mesimummide lapsed läbi mängude, animatsioonide ja vestluste, kus räägime oma kogemustest! 

Eile tähistasime Teise Advendi algust ühe südamliku "Hea soovi ringiga", kus iga laps sai küünalt hoides öelda ühe hea soovi oma lähedastele või rääkida mõnest enda poolt tehtud heateost.





Hommikuringis vaatasime ka ühte ilusat animatsiooni sellest, kuidas kellegi heategu võib meie maailma värviliseks muuta. Soovitame selliseid eesmärgistatud multifilmide vaatamisi teha ka kodus, kuid igale animatsioonile peaks kindlasti järgnema ka arutelu ja analüüs. :)

Saate seda vaadata siit: 

Teatripäev!

Täna käisime vaatamas REKY etendust "Rapuntsel". Kõik Mesimummid oskasid väga ilusti teatris käituda - istusime ilusti, ei lobisenud ja elasime etendusele kaasa. Siin on ka mõned pildid meie tänasest vahvast päevast!










Uurige kodus lastelt, mis neile tänasest etendusest kõige eredamalt meelde jäi. Vahetult peale etendust olid muljed igatahes positiivsed - KÕIK meeldis! :)